Boekpresentatie met vleugels

Een boekpresentatie waarvan je vleugels krijgt, of beter gezegd, waarbij je vleugels krijgt, of nog beter gezegd, waarbij de hoofdpersoon vleugels verliest.

vleugelsJe snapt het al, ik was afgelopen zondag op de boekpresentatie van ‘Tweedehands Vleugels’ van Vanessa Gerrits tijdens het YA Summer Event bij boekhandel Van Piere. Er zaten een heleboel voordelen aan deze presentatie: het was dichtbij (eindelijk een keer in Brabant), er werden leuke workshops gegeven en ik ken de uitgever Jen Minkman. Ik bewonder haar aanpak hoe ze haar jonge uitgeverij in zo’n korte tijd op de literaire kaart weet te zetten. Er was een klein minpuntje; het was erg warm die dag, dus moest een bezoek aan het zwembad wijken voor de boekhandel. Maar daar had boekhandel Van Piere een antwoord op: gratis ijsjes! Mocht je ooit in Eindhoven zijn, deze boekhandel is een echte aanrader: vier kasten vol Fantasy en nog eens vier met Young Adult boeken. Smullen.

Het was leuk virtuele vrienden nu eens live te ontmoeten en te spreken. De workshops duurden eigenlijk te kort en het was moeilijk kiezen. Voordat ik het wist gingen mijn dochter en ik weer richting de auto met twee hele leuke goodiebags en natuurlijk … vleugels.

Ik ga niet vaak naar dit soort evenementen. Een druk gezin, werk waarvoor ik regelmatig naar het buitenland moet en een eigen bedrijf maken dat er weinig vrije uurtjes overblijven. Maar iedere keer als ik ga, verbaas ik mij er weer over hoe leuk de Young Adult community is en hoe aardig en geïnteresseerd de lezers zijn. Je voelt je nooit een vreemde eend tussen al die kenners en lezers.
De afsluiting met een wedstrijd (ik ben gelukkig in de liefde 😉 gaf deze geslaagde middag een mooi einde.
Het was zelfs zo gezellig dat ik slechts een foto gemaakt heb, die van mijn dochter bij de signeersessie. ‘Mam, doe maar niet online.’ Tja, ik volgde niet voor niets de Booktube-workshop, al zie ik mezelf nog niet zo snel op film verschijnen (sorry, Chinouk).
Foto’s zijn al erg genoeg.
Dus … dan maar de cover. Die is trouwens prachtig en zelf ontworpen door de schrijfster.

Dank jullie wel boekhandel Van Piere, Dutch Venture Publishing, Vanessa Gerrits, Chinouk Thijssen met papa en Jen Minkman. En natuurlijk alle andere aanwezigen voor de leuke middag.
Vanessa, sla je vleugels uit en verover de wereld met nog meer boeken. Tijdens deze vakantie laat ik de vleugels fladderen en dompel mij onder in jouw wereld (moet wachten tot mijn dochter hem uit heeft).
Wie fladdert er nog meer door dit boek? Of heb je al gefladderd?

 

 

Advertentie

5 gedachten over “Boekpresentatie met vleugels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.