2x YA avond 1x uitgeefcontract

storm-contractNu ik het contract getekend heb met Storm Publishers kan ik eindelijk meer gaan vertellen over de poortwachters-serie.
Maar eerst nog even over de YA avonden die ik samen met blogger Zon en Maan (Emmy van Ruiven) en Bibliotheek Midden-Brabant heb georganiseerd. Naast de nieuwe lezers die ik tijdens deze avonden heb ontmoet, waren er naast oude bekenden, ook nieuwe schrijvers. En wat een leuke groep was dat. Het voelt al bijna als familie zo heerlijk dat de sfeer was. Zelfs de medewerkers van de bibliotheek verbaasde zich over de positiviteit en saamhorigheid van de groep.

De bibliotheek Midden-Brabant timmert hard aan de weg om jongeren naar de bieb te krijgen. Het was mooi om te zien wat er mogelijk was en hoe open zijn stonden voor initiatieven en ideeën. Ik denk dat er nog veel moois gaat komen in 2017 en niet alleen in Tilburg e.o.

Ook de lezers vind ik een betrokken, leergierig en een fantastisch publiek om dit soort evenementen voor te organiseren. Het was ook leuk om te zien dat er vooral veel jongens geïnteresseerd waren in de workshop vloggen van Chinouk Thijssen. Zou het komen door de Knol-hype? ya-event-bieb2
De schrijfworkshop van Nienke Pool was vooral de tweede avond een succes en het was interessant te zien hoe zij de Stympha gebruikte om haar verhaal te vertellen. Emmy vertelde natuurlijk van alles over bloggen en had haar zelfgemaakte kaarsen meegenomen, waardoor de ruimte snel gevuld was met heerlijke magische geuren. De kruidige geuren van pepernoten en het zoete van de spekkies, zorgden er al snel voor dat het heerlijk vertoeven was in de bieb. Sil’s Create It had haar prachtige sieraden uitgestald en deelnemers konden een zelfgemaakte kralen boekenlegger bij haar knutselen. De boekenmarkt stond vol interessante schrijvers en alleen al een praatje met hen maken was een feest van herkenning. En wilde je je even terugtrekken dank kon je aan mijn tafel papieren boekenleggers stempelen en/of kleuren. Kortom, het was meer dan twee geslaagde avonden die ik niet snel zal vergeten.

berlin-sleutel-merchandiseStiekem hoopte ik natuurlijk dat ik volgend jaar er ook kan staan met mijn eigen boek, want laten we eerlijk zijn, ik hobbelde dan wel rond als schrijver, en oké, ik schrijf dan ook, maar zonder een concreet boek in mijn handen voelde het toch net niet helemaal zo. Gelukkig kreeg ik op de dag van de tweede avond mijn contract binnen en kon ik eindelijk bekend maken dat er een boek van mijn hand gaat komen volgend jaar.

Om dit te vieren heb ik mijn website, die ik een half jaar geleden al heb gemaakt, gelanceerd. Er zal de komende tijd veel meer informatie bijkomen over personages, sleutels en andere leuke boekisch onderwerpen, maar het begin is er. Ben je benieuwd naar deze site? Kijk zelf maar. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt: poortwachters site

 

 

 

Advertentie

2 gedachten over “2x YA avond 1x uitgeefcontract

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.