Nationaal bibliotheekcongres

Morgen, dinsdag 14 maart, mag ik samen met Emmy, boekenblogger Zon en Maan, Chinouk Thijssen, boektuber en Marieke Vermeer, Programmamaker Tilburgse Bibliotheken een presentatie geven op het Nationaal bibliotheekcongres in Assen.

https://www.hetnationalebibliotheekcongres.nl/home/bieb congres2

Het thema van deze dag is: ‘Alles kids’ en een presentatie over het organiseren van een Young Adult Event, boekbloggen en vloggen past helemaal in dit concept.

Sinds ik samen met Emmy een Young Adult Event heb georganiseerd met Bibliotheek Midden-Brabant blijven we in contact met Programmamaker Marieke en worden we gevraagd voor diverse activiteiten van de bibliotheek. Ik vind de manier van samenwerken erg prettig, Marieke is een perfecte coördinator en een schat van een mens die zich met hart en ziel inzet voor boeken en jongeren. Met Emmy heb ik leuke gesprekken over YA boeken in de korte ritjes van en naar het station op de dagen dat we overleg hebben. Ook kan ik haar af en toe om advies vragen, ze weet zoveel over YA. Het is dan ook een heerlijk onderwerp waar je nooit over raakt uitgepraat.

Voor de zomer hebben we een geweldig idee voor wederom een YA event, meer informatie volgt later. Nu eerst nog een keer mijn presentatie oefenen. Hoe vaak ik ook een presentatie moet geven, in het Nederlands of in het Engels, het blijft kriebelen in mijn onderbuik. Gezonde spanning. Gelukkig sta ik er niet alleen. Samen met mijn ‘meiden’ maken we er een succes van.

bieb congres

 

Ik zal een verslagje schrijven na afloop over mijn ervaringen en de presentaties/sessies, die ik gevolgd heb. Emmy zal dit zeker ook doen op haar blog Zon en Maan. En Chinouk zal een vlog maken en posten op haar Booktube kanaal. Houd onze media in de gaten, mocht je meer willen weten over deze fantastische ervaring.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.