Boek en co

Naarmate de publicatie van mijn eerste boek steeds dichterbij komt (poortwachters staat gepland voor augustus/september) en ik mijn derde boek (nieuw verhaallijn) naar uitgeverijen wil sturen, ben ik steeds meer aan het nadenken over events en bijeenkomsten.
Ik wil graag meer doen dan alleen een boek promoten en verkopen. Ik ben momenteel aan het kijken of ik wat workshops kan gaan geven, waardoor ik niet alleen een boek kan aanbieden, maar ook nog wat ander leuks.

kerst boek

Allereerst ben ik gaan kijken naar creatieve workshops, want een ieder die mij kent, weet dat ik graag creatief bezig ben met duizend en een projecten. Pinterest is echt zo’n website waar ik zoveel inspiratie van krijg dat mijn hele zolder vol knutselspullen ligt die ooit nog gebruikt gaan worden voor een pin die helemaal onderaan het bord is belandt en waar ik het bestaan niet meer van weet. Maar goed. Om dus een creatieve workshop in elkaar te flansen, heb ik in ieder geval genoeg materiaal liggen om te kunnen gebruiken. Niet dus. Ik krijg het elke keer weer voor elkaar om een project te kiezen waarvoor ik net die ene kraal, lijm of veer niet voor heb. Grrr.

Al doende leert men, dus heb ik nu in bescheiden aantallen materialen gekocht en ga ik binnenkort aan de slag met mijn knutsel. En oh, wat worden ze leuk. Als het lukt …
Daarnaast wil ik ook sleutels fruebels 2knutsels maken die gerelateerd zijn aan mijn boeken, denk aan sleutel freubels en kant creaties (de titel van mijn derde boek is: ‘Vlinder in kant’). Bovendien heb ik nog een leuk idee om samen met mijn vriendin Silvia van Sil’s create it aan te pakken. Wordt vervolgd (!). Ik vind het heerlijk om ook op een andere manier bezig te zijn met mijn boeken.

Maar ik wil graag ook een schrijfworkshop geven, mijn ervaringen delenkant creaties. Nu zit ik een beetje in de knel met een uitspraak die iemand ooit tegen mij heeft gedaan over schrijvers die net een boek hebben gepubliceerd en denken dat ze alles al weten en een schrijfworkshop geven. Ik voel mij nu wel aangesproken en twijfel inderdaad of mijn kennis voldoende is om te delen, of dat ik beter niet kan wachten tot ik meer ervaring heb. Moeilijk.

Ondanks dit alles ben ik toch voorzichtig begonnen met het in elkaar zetten van een workshop. Mijn doelgroep is namelijk niet ervaren schrijvers, maar tieners en jongeren die willen beginnen met schrijven. En door mijn valkuilen en kennis te delen die ik in de afgelopen vier jaar heb opgedaan kan ik hen misschien wat leren over schrijven.
dialoogDe keuze voor het onderwerp was snel gemaakt: dialogen. Ik vind het heerlijk om deze te schrijven en merk dat mijn verhalen vol zitten met gesprekken, verbaal en non-verbaal. Omdat ervaring niet hetzelfde is als kennis, ben ik mij nu meer aan het verdiepen in de techniek van het schrijven van dialogen. En ik moet zeggen (!): er is maar weinig materiaal beschikbaar. Het is er wel, maar in veel mindere mate als alle andere onderwerpen, zoals wereldbouw, perspectieven, show versus tell. Misschien dus nog niet zo’n slecht onderwerp om te kiezen …

Maar eerst moet ik nog herstellen van een vervelende griep die nu al vier weken aanhoudt (ik ben vier dagen bug-vrij geweest, maar moet ook bekennen dat ik de eerste weken niet geluisterd heb naar mijn lichaam, dus eigenlijk ‘eigen schuld dikke bult’). Daarna kan ik vol aan de slag met mijn knutsels, dialogen, marketing-uitdaging (nog zoiets, hoe doe je dat?) en redactie. Ik houd je op de hoogte, reken maar.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.