Omslag-tig continued …

De omslag voor De Orde van de Poortwachters is gemaakt door mijn neef Tom Smits (neefje kan ik niet meer zeggen, hij steekt met kop en schouders boven mij uit). Hij is een Young Adult, net afgestudeerde, veelbelovende vormgever en hij heeft er echt behoorlijk veel uren in gestoken. Dit resulteerde in een prachtig kunstwerk waar ik ontzettend trots op ben. Het is zo fijn om met deze omslag op pad te gaan en iedereen te vertellen wat we met de afbeeldingen willen vertellen. Daarom schrijf ik deze blog, want het is zoveel meer dan een mooi plaatje.

De sleutel heb ik geschetst (mijn bijdrage was minimaal), Tom heeft hem gedigitaliseerd en bewerkt en verwerkt in een de omslag. De sleutel is uniek. De onderkant is de Brandenburger Tor op zijn kant. Deze speelt een belangrijke rol in mijn boek. De bovenkant is als de staf van de strijdwagen die bovenop de Brandenburger Tor staat en de vleugels zijn van de adelaar die daar ook een onderdeel van is. Om het langste gedeelte zit prikkeldraad. Ieder detail heeft een reden. Zo is het echt een heel bijzondere sleutel geworden.
Het bos op de achtergrond doet Germaans aan, ook weer een verwijzing naar Duitsland. Maar dan zijn we er nog niet. Het logo.
De vesica piscis bovenaan in het midden komt ook terug in het boek en staat in mijn verhaal symbool voor twee werelden die met elkaar verbonden zijn door een wakend oog. Het heeft echter meerdere betekenissen in verschillende tijdperken. Het is bijvoorbeeld een Keltisch symbool: te vinden bij de Chalice Wells in Engeland wat weer dicht bij Stonehenge ligt … no spoilers Ga maar eens kijken hoe vaak je het tegenkomt in logo’s, kerken en in het dagelijkse leven. Je ziet het overal.

Er zullen nog meer sleutels komen, en iedere sleutel vertegenwoordigt bepaalde karakter eigenschappen. Achterin het boek zullen alle divisies en hun sleutelwoorden worden weergegeven.
Deze sleutel van Berlin Training Division staat voor de volgende eigenschappen:
Leergierig, gedisciplineerd, ordelijk, volhardend en volgzaam.
Binnenkort komt er meer uitleg over de verschillende sleutels op www.deordevandepoortwachters.nl
Hoe zou jouw sleutel eruit zien?

cover cartoon

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.