Schoolbezoek, workshops en events

Naast schrijven geef ik ook creatieve- en schrijfworkshops.

Storydust glitterschminken
Met een echte make-up studio kom ik langs om alle bezoekers te voorzien van Storydust, glitter voor gezicht en haar. Tijdens het aanbrengen kletsen we over boeken, young adult en fantasy.
Ook kun je zelf bioglitter aanschaffen om zelf thuis de mooiste creaties te maken, zodat jouw festival of feest glitter en glamour wordt.

Schoolbezoek
Ik geef graag presentaties aan scholieren over schrijven, genres, YA, Bookstagram, publiceren van een boek en alles eromheen. De presentatie kan vanaf 30 minuten tot twee uur met of zonder schrijfopdracht.

Ik heb verschillende workshops ontwikkeld en ik kan ook op maat gemaakte workshops houden, de materie die wordt besproken is dan in overleg met de docent. Voorbeelden van workshops zijn:

Groep 4-7
– Hoe bak je een boek? Wat komt er kijken bij het schrijven van een boek en wat heb je nodig? Samen met de ‘boekstoof’ gaan we een boek bakken.

schoolGroep 8:
– Uitleg leeslijst voortgezet onderwijs, Young Adult genre en community
– Booktok. We gaan TikTok filmpjes maken! Dat kan met een boek dat jij leuk vindt of klassikaal. Aan de hand van voorbeelden kiezen we de geschikte muziek en video en dan… TikTokken maar!

Voortgezet onderwijs: 
– Uitleg Leeslijst Voortgezet onderwijs, Young Adult genre en community
– Boekbloggen. Hoe doe je dat?
– Bookstagram. Doe-workshop hoe je de mooiste foto’s van boeken maakt met voorbeelden uit de praktijk
– Het belang van diversiteit in boeken en films. Boeken en films moeten een afspiegeling zijn van de maatschappij en iedere jongere verdient het om zichzelf te kunnen terugvinden in een personage.
– Booktok. We gaan TikTok filmpjes maken! Dat kan met een boek dat jij leuk vindt of klassikaal. Aan de hand van voorbeelden kiezen we de geschikte muziek en video en dan… TikTokken maar!
– Pitchen, hoe doe je dat? We gaan samen aan de slag met het bedenken van een verhaal en maken er samen een pitch van. Wist je dat je verhaal in een Tweet proppen moeilijker is dan het lijkt?

Schrijfworkshop dialogendialoog

Tijdens deze workshop geef ik je tips en trucs voor het schrijven van realistische dialogen.
Dialogen brengen je verhaal tot leven en zijn een geweldige manier om achtergrondinformatie te geven zonder dat je gebruik hoeft te maken van lange infodumps. Maar er zijn nog meer voordelen aan een goed geschreven dialoog.
Duur: 15-20 minuten, eventueel te verlengen met een praktische opdracht

Schrijfworkshop Zintuigen

Aan de hand van praktische voorbeelden gaan we onze zintuigen prikkelen. Vervolgens gaan we die ervaring beschrijven. Nadien zullen we de tekst groepsgewijs evalueren. Deze workshop kan aan een kleine groep (minimaal 6 personen) of grote groep worden gegeven.
Bij grote groepen zullen de resultaten  per groep worden besproken i.p.v. individueel. Deelnemers moeten zelf een pen en papier meenemen.
Duur: 15-20 minuten

business-1137367_1920Workshop/lezing Verkooptechnieken (Hoe verkoop je je boek?)

Deze workshop kan interactief zijn met opdrachten en rollenspellen of ik kan een lezing geven over verschillende verkooptechnieken m.b.t. het verkopen van je boek. Enthousiasme, betrokkenheid en een flinke dosis lef zijn de sleutelwoorden van deze workshop.
Duur: in overleg. Kan van 1 uur tot 4-6 uur

Workshop WordPress. Hoe maak je een websitelaptop-593673_1920

Voor deze interactieve workshop heb je een laptop of tablet nodig. Samen gaan we aan de slag met het maken van een website via wordpress voor je blog, recensies of auteurswebsite. Tevens leer ik je de beginselen, zodat je thuis zelf aan de slag kunt om je eerste opzet te verbeteren en aan te passen naar jouw wensen.
Duur: minimaal 2 uur

Creatieve workshop penneveren makenveer goud 1

Onder mijn begeleiding gaan we penneveren kleuren en versieren. De veren worden bevestigd aan een echte schrijfpen en met touw versierd. Een bedel, een bloem en wat veren maken het geheel af.
Je kunt een penneveer maken van jouw favoriete YA boek of je kunt je eigen fantasy gebruiken.
Duur: 45 minuten
Kosten: prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van het soort event (YA event, boekpresentaties, bibliotheken, boekhandels). Alle prijzen zijn incl BTW en basismaterialen (veer, pen, touw, bloem, deco-veren, bedel)
Minimaal 6 personen, maximaal 10 personen
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld, vanaf 12 jaar (er wordt gewerkt met een lijmpistool)
Stuur een mail met de details naar oliveijn@gmail.com, dan stuur ik een offerte.

Creatieve workshop Bookstafetti makenunif2

Deze workshop wordt gegeven onder de begeleiding van Oli Veyn. In een uurtje maken we zelf confetti die we verpakken in een schattig doosje. Materialen worden meegenomen, waaruit de cursisten kunnen kiezen. Ook is het mogelijk om voor een bepaald thema te kiezen (dystopian, prinsessen, Kerst, Halloween, zomer etc.).
Aan het einde van de workshop gaat iedere deelnemer naar huis met twee zelfgemaakte Bookstafetti doosjes.
Minimaal 6 personen, maximaal 20 personen.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk, vanaf 8 jaar

instagram-1675670_1280Creatieve workshop Bookstagram

Deze workshop wordt gegeven onder de begeleiding van Oli Veyn. Materialen worden meegenomen, waarmee de cursisten aan de slag kunnen om te oefenen de leukste bookstagram foto te maken. Dit kan met een eigen boek, boeken van de uitgever of het boek van de boekpresentatie. Uiteraard neemt Oli Veyn Bookstafetti mee om de foto’s feestelijk te kunnen versieren.
Maximaal 5 personen tegelijk. Tijd kan vanaf 10 min. tot 30 min.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk, vanaf 8 jaar

Creatieve workshop papieren boekenleggers maken

Deze workshop kan met of zonder begeleiding worden gedaan. Ik neem zelf ontworpen of blanko boekenleggers mee van luxe design papier, die kunnen worden ingekleurd met copywriters. Tevens heb ik stempelkussens en heel veel verschillende siliconenstempels bij waarmee de blanco boekenleggers kunnen worden versierd.  Na afloop lamineren we de leggers voor het mooiste resultaat. Ik kan een tafel aankleden, zodat deelnemers zelf kunnen gaan kleuren of ik kan een workshop houden.
Duur: doorlopend of 15 minuten
bookmarkMoeilijkheidsgraad: makkelijk, vanaf 4 jaar

De creatieve workshops kunnen ook met een thema worden gegeven. Denk bijvoorbeeld aan zomer, herfst, winter, lente, Valentijnsdag, Halloween, Kerstmis, etc.

Mijn boeken en bundels promoot ik graag i.c.m. een workshop of presentatie. Neem contact op via oliveijn@gmail.com en vraag naar de mogelijkheden.

Advertentie